Aproape o tonă de crap a ajuns în Balta „Două Veveriţe”

Peştii introduşi au cântărit între 1 şi aproximativ 3 kg, însă unele exemplare au ajuns şi la 4 kg, scriu jurnaliştii de la Graiul Maramureşului.

Pescarii trebuie să ştie că îşi pot face abonament pe tot anul la preţul de 900 lei. În aceşti bani ei au dreptul să păstreze, la fiecare partidă de pescuit, un peşte de maximum 3 kg, dacă îl prind, bineînţeles.

“S-au introdus 830 kg de crap românesc adus de la Bistriţa. Peştele este între 1 şi 3 kg şi a costat 12 lei plus TVA/kg. Cheltuiala a fost făcută din bugetul local şi o vom recupera prin permisele de pescuit care încep deja să se facă.

Acestea costă 900 de lei pe tot anul. Pescari care îşi fac permis sunt. În 2017, spre exemplu, am avut încasări din permise de 44.000 de lei în condiţiile în care am introdus atunci peşte de aproximativ 42.000 lei.

Cei care îşi fac abonamentul anual au voie să reţină la fiecare partidă de pescuit un singur peşte, până la 3 kilograme. Li se dă voie să meargă cu maşina până la stand, după care trebuie să-şi scoată autoturismul în parcarea de lângă baltă.

Aproape o tonă de crap a ajuns în Balta „Două Veveriţe”

Lasă un răspuns