Investitie. Gradinita noua in cartierul “Vama” din localitatea Sasar, comuna Recea

Pe lista cu prioritatile comunei Recea pe plan investitional cuprinse in bugetul pe anul 2016 figureaza o serie de lucrari de interes comunitar.

gradinita-lapusel1In ceea ce priveste localitatea Sasar, administratia locala a comunei Recea isi propune, pentru anul acesta, sa finalizeze lucrarile de canalizare si sa refaca partea carosabila afectata de invetitia respectiva pe strazile Garii, Vaii, Florilor si Sub Dambut.

De asemenea, se are in vedere asfaltarea strazilor 1 Decembrie si Eroilor prin accesarea de fonduri europene. Asfaltari de strazi sunt prevazute si pe arterele rutiere din cartierul “Vama” si anume Trandafirilor, Crinului, Orhideii si Magnoliei, precum si pe drumul situat intre strazile SubDura, Pod Nou si Eroilor.

Tot pe planul infrastructurii rutiere, Primaria si Consiliul Local Recea vor sa deschida un drum pe dupa ograzi intre strazile Europa- Eroilor- Vaii- Morii (din capatul de sus al satului si pana la moara). 

De asemenea, se prevede sa se deschida drumul care sa faca legatura intre strazile Florilor (Calinisa) si Crinului (la canton) si sa se pietruiasca drumurile agricole.

In plan educational, se are in plan construirea unei gradinite noi, moderne, in cartierul “Vama” si intretinerea cladirilor scolii si gradinitei.

In planul pe anul 2016 privitor la Satu Sasar figureaza si intretinerea bazei sportive si modernizarea iluminatului public. Din bugetul local se are in vedere alocarea de subventii pentru sport (echipa de fotbal), bisericile ortodoxe si cultul penticostal,  persoanele cu dizabilitati, subventionarea transportului in comun pentru elevi si pensionari, precum si acordarea de sprijin financiar ansamblurilor de dansuri populare.

Altfel, trebuie spus ca autoritatile locale din comuna Recea au prevazut si organizarea editiei din acest an a Festivalului Strugurilor, o manifestare traditionala menita sa promoveze obiceiurile locale privind recoltarea strugurilor, prepararea mustului, gastronomia tradiționala din partea locului, cantecul si portul popular din zona.

 100 total views,  1 views today

Lasă un răspuns