În atenția cetățenilor comunei Recea – RECOMANDARE – Având în vedere faptul că în această perioadă în gospodării și pe terenuri se obișnuiește să se efectueze curățenia de primăvară, recomandăm cetățenilor să facă acest lucru într-un mod responsabil.

Cetățenii comunei să acționeze la:

• Curățarea șanțurilor și podețelor pentru a nu fi obturată scurgerea apelor pluviale.
• Curățarea copacilor și arbuștilor care depășesc limita de proprietate și intră pe domeniul public.
! În urma numeroaselor sesizări privind abandonarea deșeurilor menajere și a celor provenite din construcții în zone neamenajate (pe malurile cursurilor de apă, pășuni, terenuri agricole, păduri etc.) Primăria Recea recomandă cetățenilor să respecte normele de mediu.
!! Facem precizarea că în conformitate cu HCL nr.70/2019 aruncarea sau depozitarea deșeurilor în zone neamenajate constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 200 la 1000 lei.
În conformitate cu legislația în vigoare, depozitarea deșeurilor rezultate din activități de construcţii şi demolări (beton, mortar, balast, pământ rezultat din spărturi) se poate face în mod controlat și ordonat, contra cost, în recipiente standardizate, compatibile cu sistemul de colectare și transport al operatorului serviciului de salubrizare.

Loading

Lasă un răspuns